seLAmat berjuang..^_^

assalamualaikum..=)


post ke-7..alhamdulillah,ALLAH kurniakan mse & tnaga lg utk sy menaip..
ALLAH kurniakn kpd saya idea utk sy brkongsi apa yang terbuku dalam hati..

SELAMAT TINGGAL??

yup,tu post sblom ni & xsgke lak bole buat org sdeh..maaf..xbniat dlm hati nk mrangsang hormon sdih anda smue..=) & post kali ni,mgkin sdih,mgkin tidak..sbb stiap post yg dtulis,adlh scre spontan,xde draf sgale bgai..

em,ni logo JPA ..mcm ILLUMINATI ade gk..haha..kiddin. SAje nak letak..sebab teringat kt kengkawan yg dapat tajaan scholar dri JPA..sbilangan diorang dah mninggalkan rumah msing2..dah mninggalkan khidupan harian mse cuti,dah mninggalkan kluarge..& dah brsdie utk mgejar cita2 diorang..a few la yg da pegi,especially utk ke timur tengah.3bulan kt mlysia n then da brtolak...n one of my best friend is, ARIFF SOLIHIN ..=( CEPATNYe kaw tinggalkn aku arip..

haish,haru haru << bukan lagu bigbang..tp mnunjukkan ak mgeluh.sebab gliran strosnya..dak2 yg msuk IPTA plak..trmsok la aku...gliran utk mninggalkan rutin sharian..kalo yg slalu 0n9n FACEBOOK tu,nt kat notification,da xde da nme diorang..kalo yg slalu on chat,nt da xde da nme diorang kat chatbox 2..kalo yg sKYPE, da xde da poke2..wt vdeo call sgale bagai.. kalo yang YM plak,da xde nak buzz da lpas ni..mksud ak bukan utk slame2nye,but rutin trsbot akan brtukar kpda mghadap buku,wt assignment itu ini..kan??





USIM,UITM,UIA n sgale jnis U la, insyaallah kwn2 aku akn blaja smula kt sne..
mghrapkan diorang bjaye stu hari nanti..=)

APE KES STATUS SDIH2 KAT FACEBOOK??

hm,perli nampak..haha..soaln ni kwn ak yg tny..tp ak tenang je jwab..

"ksedihan yang  kita zahirkan tu mnunjukkan sblom ni kite kuat hadapi ssuatu prkare & pda sbhgian prkare,kita xdpt nk smbunyikan ksdihan tu sbb kte xckup kuat nk hdapi..mnunjukkan ksedihan tu fitrah"

xyah like la ayat ni..hehe..tu bg pndapat aku la..sume org mmpunyai pndapat kan..but,truely..ak punya rmai kwn,90 % buat status sdeh skang ni kt FB..
biaq pi la kan.. FB kita,lantok le..

dan untuk kengkawan yang dpt tajaan MARA ,again TAHNIAH aku ucapkan..
xde pe ak nk ckp da slaen ,korang ptot brsyukur korang dpat tjaan2 tu smue..korang ptot gunekan sbaek mungkin..gunekan tajaan MARA tu utk buktikan MARA bukan hanya taja pelajar MELAYU..but also ISLAM..=) 

UNTuk kengkawan yang xdapat mane2 tawaran,matriks or even IPTA..mcm yg ak tulis kt post sbelom ni,

kekecewaan mengajar kita erti kehidupan.
Teruskan perjuangan kita menghadapi rintangan demi rintangan hidup..
kerna,
kekecewaan itu hadir dariNYA..
yang mengajak kita dekat padaNYA..


memang betol susah nk hadapi,memg sdih ble xdapat apa yang kita nak..
tapi diri ini sntiasa utk mngigtkn..

REZEKI ALLAH ADA DIMANA2..mungkin kita rasa kita lbih baek kt U,MATRIKS.kita rasa sdeh bila ALLAh xbg kita pluang nk blajar kt sana...tp ingatlah ayat ALLAH..

“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.” al baqarah 216..

mungkin ada sbilangn yg mengangkat tgn ktika brdoa,& memohon mmbrikan itu ini,tp hakikatnya kita tidak tahu yg trbaek pada itu ini yang kita pinta..
jadi, perbaiki doa anda..& mudahkan lah lidah mnybut, 

YA ALLAH,kau kurniakan sgale prkara..
sgala prkara yg dapat memberikan kebaikan kepada diriku..
kebaikan kepada keluargaku..
dan agamaku..

maaf,pnulis bukan nak ajar kamu smua berdoa,tp mnyeru kpd sume utk perbaiki doa..trpulang utk anda utk berdoa apa2 pon,tp fahami & hayati betol2 doa anda..

jadi,kawan2..kuatkan tekad & semangat anda utk kmbli mymbung pelajaran..kmbli stay up utk buat sgale jnis assignment n ape2..jela..
& bila dah berjaya kelak..jgn penah lupe dari mana dtgnya anda..dri mana sumber kejayaan anda..dgn siapa anda brsma ktika di sekolah dhlu,di tadika,di kampung..dan bila dah ingat,kmblikan lah igtn trsbot Kpd ALLAH..

dan..penulis juga mungkin slepas ni amat jarang utk update blog ni..mgkin ni post terakhir dlm blog..atau mungkin lpas ni da xde pluang nk tulis blog da..sbb, sgale anggota badan mse mnaip,mata..tangan..telinga yang mndgar lagu utk mndptkn mood mnaip..sgalenye hanya pinjaman sketika utk saya..& bila2 ALLAH akan MINTA SEMULA sgale pnjaman trsbot..

utk akhirnya,saya akan merindui kawan2 saya..


akan merindui ragam ahli sekelas saya..


yang pernah brslisih faham satu ketika..=)

dan akan merindui masa yg anda utk mnaip huruf2 yg ada dlm stiap post dlm blog saya..

sALAM uhkuwah,wassalam..

PENGAJARAN POST KALI INI...
1. peringatan juga dbrikan utk pnulis..mungkin pnulis hnya pndai mnulis,tp xpndai laksanakan..jadi,tegur menegurlah sesama kita
2. Rasulullah mengajar kita utk brsyukur atas apa2 yg kita miliki dan bersikap qana'ah..merasa cukup dgn apa yg ada.. + mmprbaiki klmhn yg ada..
3. doakan juga kjyaan org laen,kjyaan ummah
4. =(







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

9 comments:

Liyana said...

lagu big bang x leh bla :P

faDHiL aRiS.. said...

hehe..mnambah perisa je..kang wt srius je,laen jadik plak..
=)

MUHAMMAD BIN SIFYAN said...

ko buat aku tersentuh la...

faDHiL aRiS.. said...

mad : rase trsntuh itu prlu..hehe

Anonymous said...

dhil,suddenly,warm tears drop dawdly over my cheek.. i cant :'(
slamat tinggal kengkawan...

black smiley said...
This comment has been removed by the author.
black smiley said...
This comment has been removed by the author.
faDHiL aRiS.. said...

hm,for now..i can't too..=(

black smiley said...
This comment has been removed by the author.