2-0 Kompang dipalu Pengantin Malu

assalamualaikum warahmatullah. 


okay, untuk pngetahuan smua, sy baru mmbersihkan sawang2 spiders yg tlah membiak dgn pntasnya akibat sifat tidak endah sy ke ats BLOG ini.hee.
maaf kpd followers yg mgikuti prkmbgn blog gua ni ye. maap maap maap ~


okay, post kali ni psl KAHWIN. < mcm ni ea eja . ke mcm ni > KHAWIN ? ha, entahlah.
snang cite NIKAH-connecting people ^^


alhamdulillah. kedudukan semasa perlawanan antara batch muslimin dan muslimat bekas sekolah saya (KISAS) adalah 2-0.



pihak muslimin tlah ktinggalan dengan 2 jaringan awl oleh dua pnyerang muslimat yg mwakili PELITA JAYA FC. hahaha. glak jahat utk para muslimin . :D (trmsuk aku) . namun, permainan masih berbaki byk mnit. byk lg masa pihak muslimin boleh mgatur strategi utk mnyamakan kdudukan.insyaallah. heee :)


oke, kita ktepikan soal perlawanan ini. yg pnting skarang adalah SOAL membina masjid.


eh. macam kenal jek masjid ni. hehe. msjid ni kat KLANG. msjid rasmi pelajar2 KISAS :) . knape xjalankan pernikahan kt sni ea ? lg gempak kot. oke jwb dlm hati ye.


bukanlah membina masjid itu diertikan sbg tukang2 buruh dari INDONESIA, BANGLADESH NEPAL mahupun TIMOR LESTE yg mmbntu ngara membina masjid2 di MALAYSIA.


tapi diertikan sbg 

bagaimana individu2 yg berkahwin itu dpt menghidupkan suasana dan amalan2 rumahtangga mereka seperti suasana dan amalan2 masjid. Tujuannya agar suasana dan amalan rumahtangga kita akan mirip2 seperti suasana dan amalan di masjid - yg menggalakkan ahli2 keluarga utk mentaati perintah Allah dan mengikuti sunnah nabi muhammad s.a.w. 

oke ? take note. sumber dari google. :D

hm, wlaupun aku xknal pon sgt MUSLIMAT yg bakal MENDIRIKAN MASJID pada 2 JUN 2012 ini di shah alam ( alang2 promote skali .hee ) , tp aku rsa bangga.. eh tak tak. rse ape ea ? rase lega takkan la. ha.. rse BERSYUKUR (gila pe mamat ni ckp sorg2. haha ) . ye SYUKUR



syukur sbg SAHABAT  se-islam krna seorg lg shabat akn mndpt tnggungjwb baru.
tnggungjwb sbg seorg isteri yg besar pahalanya . tnggungjwb yg kurang dipikul oleh remaja2 yg ketika ini masih asyik on9, main angry bird kt IPAD & smartphone, rmaja yg duk sebok nk prepare EURO 2012 (mcm aku) hehe. sungguh . 
JODOH tu tak kira umur !! 

namun buat shabat yg belum ketemu JODOH, jgn lah bersedih krna tidak dapat memikul tnggungjwb ini. < tuju kat kwn2 yg xsabar nak kawen ;D. kita patut gembira dan melakukan persiapan2 lain. mungkin anda kurang lg prsiapan. kurg lagi dari pelbagai aspek mcm sy yg hnya kawen  gantung. haha. okey gurau. mcm2 lg yg kurg la. tp mungkin ade yg da well prepared tp blum masanya lg . JADI , sabarlah ya wahai PEMILIK HATI :) 
                                           ALLAH MAHA PENGATUR segalanya ^^

cuma, boleh tak rquest something kat bakal pengantin tu ? disebabkan lambakan nasi minyak di kenduri kendara kat MALAYSIA ni, msyarakat malaysia dah jemu nak mkn nasi minyak yg kt bwh ni . haha. nyum3..


please BAKAL pengantin dan KELUARGANYA, tuka menu ke NASI TELUR DADAR  . wak kanang ke, atau mana2 wak la.xpon nasi kerabu ke,dagang ke. jnji tuka menu. hee.. 

oke abaikan . maaflah mnegarut. mungkin hormon2 dlm badan ni mncanak dan mlompat kgmbiraan dgn jayanya dsebabkan brita PERKAHWINAN ni. lgpon, post ni tak mungkin dibaca oleh bakal PENGANTIN trsebut.harap2 la. hee. 

tp trtnya-tnya la siapa la yg mula2 ilhamkan nasi minyak ni ea ? hmmmm..

oke. sdikit makluamt tntg majlis tersebut. 

NAMA PENGANTIN : AMIRAH SHAHARUDDIN & pasangannya. ( taktau name pihak lelaki. haha )
TEMPAT                     : Galeri Shah Alam, Laman Budaya, Seksyen 14, Shah Alam (berdekatan    Kompleks PKNS)
TARIKH                      : 2 JUN 2012

dan rasanya smpai sini shajalah. saya MUHAMMAD FADHIL bin ARISFAZILAH skali lagi mengucapkan TAHNIAH wa MABRUK alaikuma ke atas bkal pgantin. insyaallah kalau ada ksempatan dtg, patik datang. tp rasa mcm tak je. hmm.

dan marilah mengaminkan doa dibawah ini ya.tuju untuk bakal pengantin :)


doakan lah juga penaip blog ni dipermudahkan urusan PERKAHWINANnya juga ya. serius tau. tak main2. bukan GATAL ataupun GELOJOH tapi perkara baik kan :) 

oke itu jelah . ada sdikit pgajaran dari blog ni.

1. kompang dipalu pengantin malu, pengantin malu ketika kompang dipalu, hidup berumahtangga   byk ragam mcam ni macam tu, smoga kekal ke anak cicit cucu :D

2. saya bukanlah seorg yg baik , namun doakanlah saya mampu untuk melakukan kebaikan.
3. pihak lelaki (MUSLIMIN ) perlu mengatur strategi yg bagus untuk mendahului pasukan lawan. haha
4. abaikan yg mengarut dan ambil yg bermanfaat dlm blog ni. tq :) 

THE END


semoga KITA memperoleh kesudahan yang baik2 :) wallahu'alam .

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

7 comments:

Anonymous said...

sempoi tapi padat

gee snail said...

Best..sempoi gla..

faDHiL aRiS.. said...

thanks :)

MUHAMMAD BIN SIFYAN said...

tukar menu jd NTD tak tahan tu...

faDHiL aRiS.. said...

haha. mrepek je tu :D

.::nisa::. said...

aku harap, time kau kawin la pakai menu NTD tu. x pernah rase ouh!

faDHiL aRiS.. said...

haha. srius xpernah rse ? okay, nanti aku buat la ea . insyaallah. tp ad tmbahan tempe skit. :D